Varna24.bg неговият адвокат Иван Томов. На Венцислав му е повдигнато обвинение

...
Varna24.bg неговият адвокат Иван Томов. На Венцислав му е повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Адвокат Томов: Няма доказателства, че Венцислав е убиец!

Varna24.bg неговият юрист Иван Томов. 

" На Венцислав му е повдигнато обвиняване за ликвидиране, учредено единствено въз основата на свидетелски показания на едно лице, което е разпитвано четири пъти и едвам на четвъртия път е дало показания, че е участвало на случай и побой. Тези показания обаче не се поддържат от никакви други доказателствени източници по делото, нито от ДНК експертизи, нито от биологични следи, нито материални доказателства. Затова дръзвам да настоявам, че след 8 месеца задържане под стража, няма доказателства против Венцислав и би трябвало да бъде освободен ", сподели юрист Томов. 

Припомняме, че предходната седмица Окръжен съд Варна промени мярката за неотклонение на Венцислав в домакински арест. Тя обаче е протестирана от прокуратурата и през днешния ден Апелативен съд преглежда митинга, по тази причина до момента в който не се произнесе, Венцислав не може да бъде пуснат вкъщи, изясни неговия бранител. 

Венцислав отхвърля да е упражнявал някакво физическо принуждение над своя другар от детинството Явор.

" Предната вечер са разпитани освен това лице, което дава показания, което е много забавна персона. Тя е нямало къде да живее в страната, работила е в масажен салон в Норвегия и когато се е прибирала в България е отсядала да живее при Венцислав Апостолов и неговата брачна половинка дружно с детето си. Разпитани са Венцислав, жена му и тази свидетелка Станислава Георгиева. Обясненията на Венцислав са, че не е имало побой над Явор, те са го приютявали, гледали, грижили са се за него. Явор е открит на улицата, пред блока, към 11 часа денем и когато са извикали кола за спешна помощ Венцислав самичък е оказал помощ да го качат, с цел да бъде превозен. В колата за спешна помощ Явор е умрял на път за болничното заведение ", описа юрист Томов.

По отношение изказванието на прокуратурата, че Венцислав е оказал въздействие върху очевидците, Томов добави:

" Не мога да схвана от кое място идва този извод, откакто тези очевидци са разпитани до 21 февруари т.г. и досега няма никакви дейности по разпита им. Как би могъл да им влияе, откакто е арестуван " под стража " в ареста? ".

Аутопсията на Явор е посочила голям брой травматични увреждания, спукани ребра, продупчване на белия дроб, в резултат на което Явор развива пневмоторакс и е умрял. 

" Побой има, въпросът е кой го е нанесъл и по кое време? ", сподели в умозаключение Иван Томов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР